Meteen naar de inhoud

De oogjes en oortjes gaan open. In de derde week gaan de pups steeds meer en beter op de de pootjes staan. Nu ze ook kunnen horen en zien, krijgen ze interesse voor de omgeving. Bij geluidjes kijken ze op en maken contact. Er worden rondjes gelopen, met het kleed als lekkere ondergrond, in de kist. De tandjes en kiezen komen nu ook door. Met hun bekje gaan ze op onderzoek uit, nu ze steeds meer mee krijgen van hun omgeving. Ze drinken nu iets minder vaak, de porties worden groter en moeder neemt iets meer afstand. Ze groeien nog altijd flink!

In de vierde week gaat de kist open en krijgen ze meer ruimte en speeltjes. Nieuwsgierig komen ze naar buiten, ze gaan op onderzoek uit! Zo ontdekken ze dat je niet door een hekje heen kunt lopen, dat er verschillende ondergronden zijn. We maken kennis met de buitenlucht, koudere tegels en natte grassprietjes. Een avontuur waarna weer goed geslapen wordt!

De eerste aankomende eigenaren komen langs om kennis te maken met de pups, te knuffelen en te spelen. Weer nieuwe geuren en handen en stemmen. Elke dag groeien ze zichtbaar en aan het eind van de 4e week zijn alle hondjes meer dan 2,5kg! Er wordt geoefend met rennen, springen, sluipen en ´aanvallen´ van knuffeltjes en balletjes. De pups spelen ook al volop met elkaar en met Noortje.

In de loop van de vierde week maken de pups kennis met extra fijn gemalen vlees voeding. Ze hebben geen hulp of uitleg nodig wat ze daarmee moeten doen. Moeder kijkt geïnteresseerd toe en wacht ongeduldig op de restjes.