Meteen naar de inhoud

Onze honden

Noortje

Noortje is een ontzettend lieve en aanhankelijke hond.
Het liefst is ze de hele dag bij ons in de buurt. In huis is ze een rustige en stabiele dame en buiten een actieve, enthousiaste en vrolijke ‘spring in het veld’. Naast haar gevoelige en vrolijke karakter, zal ze volledig voor je gaan wanneer ze je in hart hart heeft gesloten. Ze is alles wat je van een dalmatiër kunt verwachten. Ze is slim en leergierig, om vervolgens ook gewoon lekker onnozel en met ‘bananen in haar oren’ rond te kijken.

Gezondheid

Stamboomnaam: Hagmöll Peppers Bijou
Roepnaam: Noortje
Geboortedatum: 18-05-2021
Vader: Franz von der Ibergquelle
Moeder: Alana
BAER +/+ (tweezijdig horend)
Screening voor HD: A
Kleur is zwart op wit (bruin dragend)

Showuitslagen:
10-2021 Clubshow Veelbelovend pup (1e)
05-2022 Clubshow ZG
10-2022 Clubshow ZG (2e)

De Dalmatische hond is een slim, leergierig en energiek ras. Het uithoudingsvermogen is enorm en ze hebben dan ook behoefte aan genoeg beweging en uitdaging (ook mentaal). Een dalmatiër is een grote mensenvriend die niet graag alleen is. Waar jij bent, zal een dalmatiër volgen. Toch kun je ze goed leren om enkele uurtjes per dag alleen thuis te blijven. Wanneer je thuiskomt word je, ook na een korte afwezigheid, begroet alsof je dagenlang bent weggeweest. Vaak zelfs met een grote ‘glimlach’.

Om dit te bereiken is het belangrijk dat een hond wordt verzadigd op verschillende niveaus. Wat doen wij om aan deze behoefte te voldoen? Lekker genieten van wandelingen maken waar Noortje heerlijk rond rent en op onderzoek uit kan gaan. Een strand, zandweg of losloopgebied om te spelen met andere honden, of vol gas te rennen naast de fiets of ergens voorzichtig met de pootjes in het water te gaan. Vervolgens lekker languit (of opgekruld, of ondersteboven) in de mand of op de bank. Met spelletjes, (snuffel)training en verschillende omgevingen dagen we haar uit.
Ze is voor ons een heerlijke gezinshond, dol op knuffelen, spelen en ze voelt het feilloos aan als onze kinderen troost nodig hebben.

.

Eigenwijs is ook wijs.