Meteen naar de inhoud

Na een gezonde en voorspoedige dracht, zijn de pups geboren op 29 maart, Goede Vrijdag 2024. Na een keizersnede, de pups zaten misschien wel iets té lekker bij moeders, worden ze gezond en sterk geboren met gewichten tussen 310 en 400 gram. Eenmaal thuis aangekomen, lekker onder de warme lamp bij moeder. Noortje ontpopt zich vrijwel direct tot een super moeder, waarbij de pups uitvoerig gewassen en gezoogd worden. Ongelooflijk hoe het instinct ze ingeeft hoe ze goed voor de pups moet zorgen. Vanaf de eerste dag zit de groei er goed in. Elke dag worden de pups groter en sterker, wat groeien ze snel! De pups liggen het grootste deel van de tijd lekker warm bij Noortje.

We masseren zachtjes de voetjes en knippen de scherpe puntjes van de nagels. Dagelijks worden de gewichten gemeten en bijgehouden. Op deze manier maken ze al veel contact met mensen. De geuren en aanrakingen die hier bij horen zijn ze al snel vertrouwd.

In de tweede week kruipen de pups steeds meer rond. De pootjes worden steeds sterker, zo komen de buikjes al wat los van de grond en komen de kontjes omhoog. De stippen zijn al duidelijker zichtbaar en er ontpopt zich een mooi patroon en mooie gekleurde oortjes. De neusjes worden al gebruikt, waarin nieuwe voorwerpen opgemerkt en besnuffeld worden. Aan het einde van de week gaan de eerste oogjes al voorzichtig open.